Συμμετοχή του ΕΦΕΜ/ΙΔΕΠ/ΕΚΕΤΑ στη “Βραδιά του Ερευνητή 2019”

Συμμετοχή του ΕΦΕΜ/ΙΔΕΠ/ΕΚΕΤΑ στη “Βραδιά του Ερευνητή 2019”

To Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης διοργάνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου 2019 την Βραδιά του Ερευνητή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο M2), η οποία προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες κάθε ηλικίας. Στην βραδιά συμμετείχε και το Εργαστήριο Φυσικών Πόρων και Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας (ΕΦΕΜ) με εκθέματα τα οποία παρουσίαζαν με διαδραστικό και κατανοητό τρόπο τις δραστηριότητες του εργαστηρίου, οι οποίες αφορούν καινοτόμες μεθόδους

α) απορρύπανσης και αφαλάτωσης νερού

β) ολοκληρωμένης αξιοποίησης παραπροϊόντων και αποβλήτων των αγροτικών μεταποιητικών βιομηχανιών για ανάκτηση εμπορεύσιμων συστατικών  ή/και παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων (βιοαέριο, βιοαιθανόλη).

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους συνεργάτες του εργαστηρίου και να ενημερωθούν για τις ωφέλειες και την καινοτομία των έργων ΑΝΑΘΡΕΨΗ, PHOTOX, SPOTVIEW και AGROCYCLE εκφράζοντας μάλιστα ενθαρρυντικά σχόλια ως προς τους στόχους του έργου.

Περισσότερα για το έκθεμα του ΕΦΕΜ μπορούν να αναζητηθούν στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.researchersnight.gr/EFFB920F.el.aspx

Σημείωση: Η Βραδιά του Ερευνητή είναι μια πανευρωπαϊκή δράση, η οποία πραγματοποιείται σε εκατοντάδες ευρωπαϊκές πόλεις την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου και φιλοδοξεί να φέρει πιο κοντά τους ερευνητές με την κοινωνία και να παροτρύνει περισσότερους νέους να ακολουθήσουν το επάγγελμα του ερευνητή. Φέτος ο θεσμός αυτός κλείνει τα 14 χρόνια της επιτυχούς λειτουργίας του. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης συντονιστής ήταν και φέτος το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.